5 vežbi za ženu preko 40 godina: Podmladite svaku ćeliju u telu za nedelju dana! (VIDEO) - 24h-info

5 vežbi za ženu preko 40 godina: Podmladite svaku ćeliju u telu za nedelju dana! (VIDEO)

ZA ZDRAV ŽIVOT

Neka godine budu samo broj. Sačuvajte vitalnost i zdravlje i posle četrdesete godine

FITNES
 Autor: Stil

Najbolji lek za starost je aktivnost! Ovih pet efikasnih vežbi će pomoći ne samo da se telo dovede u dobru formu, već će takođepomoći u očuvanju mladosti.

Kada žena napuni 40 godina, metabolizam se usporava, hormoni se menjaju, telo postaje manje fleksibilno i pokretno. To utiče ne samo na fizičko stanje, već i na emocijalno stanje. Svaka žena želi da bude mlada i aktivna u bilo kojoj dobi.

Cilj ovih vežbi je da se rade svaki dan kako bi telo u najboljoj mogućoj formi:

Redovno vežbanje stimuliše proizvodnju endorfina i serotonina, hormona sreće,stimuliše protok krvi, poboljšava aktivnost mozga, san postaje jači i produktivniji.

Izbačaj: Čučni, lezi, ustani, skoči

Najbolja vežba za sagorevanje kalorija. Možda izgleda teško, ali kada je budete radili shvatićete zašto je neophodno da jeizdvodite svaki dan. Ne zahteva posebnu sportsku opremu i možete je raditi kod kuće.

ČučnjeviIspravi leđa, spusti se u čučaj pa ustani… Ruski doktor Sergej Bubnovski kaže da su čučnjevi majka svih vežbi i da jedini podstiču protok krvi kroz celo telo. On smatra da redovnim izvođenjem čučnjeva možemo sprečiti rast krvnog pritiska.

Plank : Jednostavno zauzmite položaj za plank i trpite. Cilj je da ostanete u ovom položaju što duže možete. Ipak ne dozvolite da vam telo pati. Neka teret tela drže mišići abdomena i zadnjice. Ova vežba zateže stomačne mišiće i mišiće zadnjice.

foto: Profimedia

Iskorak: Stanite pravo pa jednom nogom iskoračite i savijte se u polučučanj. Vratite se u početnu poziciju pa ponovite vežbu drugom nogom. 

Vežbe za zadnjicu: Spustite se u poziciju psa, pa jednu nogu ispružite što više možete pozadi. Vratite se u početnu poziciju pa drugom nogom uradite isto. Ove vežbe savršeno vežbaju zadnju ložu. Nakon par dana vaše butine i zadnjica biće znatno čvršće. 

Stil.kurir.rs

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
Don`t copy text!