Recite zbogom glavobolji: Ulje ove biljke otklanja bol za manje od minut!

EFIKASNO REŠENJE

Jako probijanje na jednoj ili obe strane, osetljivost na svetlost, mučnina i slabost neke su od posledica jake glavobolje zbog koje bismo samo ležali u krevetu.

Autor: metro-portal

Migrene i glavobolje počinju mučiti sve više ljudi, a potpuno blokiraju normalnu svakodnevicu.

 

Sara Kristal, neurolog i specijalista za migrene, tvrdi da je većina glavobolja rezultat stresa, promena u bioritmu, hormonalnog disbalansa i prevelikih količina kofeina. Osim toga, dijetabogata čokoladom, sirom, nitratima i aditivima takođe predstavlja okidač za bolove.

 

“Uzroci migrena su često genetski. Svaka osoba ima sopstveni okidač. Upravo zato nema univerzalnog rešenja za migrene“, tvrdi za Woman's Health.

 

Lekari zato preporučuju lekove, ali i prirodna rešenja.

 

foto: Shutterstock

Jedan od alternativnih načina za lečenje je eterično ulje nane, tvrdi Kristal i dodaje da je mentol aktivni sastojak eteričnog ulja nane i dokazano pomaže u ublažavanju glavobolja.

 

Studija iz 2015. godine, objavljena u Frontiers in Neurology, predlaže da se ulje nane koristi za masažu za uklanjanje migrena:

 

1. Rastopite nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta u drugom ulju poput kokosovog

 

2. Umasirajte ulje na slepoočnice i čelo, koristite kružne pokrete

 

3. Masirajte 1 minut

 

U slučaju da vam masaža ne pomaže, doktorka Kristal predlaže da natapkate nekoliko kapi eteričnog ulja na maramicu i duboko udišete ili stavite hladnu oblogu sa uljem na čelo.

Bonus video:

Pratite 24h-info.com na facebook:

https://www.facebook.com/24satainfo/

 

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
Don`t copy text!
Content Blocked

KLIKNITE ispod za vise INFO