Nutricionisti savetuju: Ako ovo jedete za doručak bićete raspoloženiji nego ikad! - 24h-info

Nutricionisti savetuju: Ako ovo jedete za doručak bićete raspoloženiji nego ikad!

NIKAD VAM NE BI PALO NA PAMET

Namirnice koje pojedemo za doručak utiču na raspoloženje

Za doručak treba izbegavati nezdrave namirnice koje sadrže veću količinu šećera, već birati one koje će vam dati dovoljno energije i potrebnih vitamina i vlakana, savetuju nutricionisti.
U zemljama poput Turske i Izraela, dan započinju sa salatomniskokaloričnim obrokom koji će pojačati rad mozga, podići raspoloženje i nivo produktivnosti na radnom mestu, što su potvrdila i istraživanja.

 

Međutim, nama na Balkanu nikad ne bi palo na pamet da za doručak posegnemo za salatom, kao ni Amerikancima koji doručkuju jaja sa slaninom i pecivom ili palačinke.

foto: Profimedia

Namirnice koje ne treba podgejavati

 

“Ako jedete peciva ili žitarice sa šećerom, vaše telo mora bolje da varite sastojke, a to vas može uspavati i usporiti”, kaže nutricionista Kesi Pisano iz Denvera.

 

Jaja, celovite žitarice i povrće osiguraće vam više potrebnih nutritijenata, stabilizovati nivo šećera u krvi, produžiti osećaj sitosti i dati vam dovoljno energije da ostanete fokusirani na aktivnosto koji vas čekaju tokom dana.

foto: Profimedia

Namirnice koje obiluju šećerom, a koje konzumirate za doručak, mogu da uzrokuju loše raspoloženje i slabiju produktivnost jer nivo šećera u krvi oscilira konzumiranjem tih namirnica.

 

Grčki jogurt ili kuvano jaje koje ćete dodati svom jutarnjem obroku pružiće vam dodatnu dozu proteina, a malo hladno devičansko maslinovo ulje biće odličan izbor za zdravlje vašeg mozga, piše Huffington Post.

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

BLIC POLIGRAF Kija kockar : "POLA ČOVEK, POLA WC ŠOLJA"
Don`t copy text!