Sprečava zgrušavanje krvi i leči depresiju: Ovaj sastojak kurkume čuva život!

LEKOVITA SVOJSTVA

Kurkumin, sastojak koji se nalazi u čuvenom indijskom začinu, osim što daje egzotičan ukus, ima intenzivna lekovita svojstva, pokazala su najnovija istraživanja

Autor: Stil/Večernji.hr

Kurkuma se u Aziji, osim kao dodatak jelu, koristi u narodnoj medicini, naročito za tretiranje rana na koži i gastrointestinalne tegobe.

 

Ali, lista zdravstvenih problema kod kojih pomaže ovaj začin znatno je duža.

 

Sprečava zgrušavanje krvi, pomaže u lečenju depresije, može biti preventiva  bolesti poput artritisa, visokog nivoa holesterola i hroničnih bolova koji mogu nastati zbog dugotrajnih upala.
Kurkuma čisti lice, uklanja akne i podmlađuje: Čudesni indijski začin vratiće vašu kožu u život! (RECEPT)

foto: Shutterstock

“Iako još nije sprovedeno dovoljno istraživanja, dosada objavljeni rezultati pokazuju kako kurkumin može biti odlična prevencija raka, te usporiti njegov rast, a čini i hemioterapiju efikasnijom, te štiti zdrave ćelije”, objasnili su lekari poznate Mayo klinike iz Amerike.
Najnovije istraživanje pokazalo je kako kurkumin pozitivno deluje na zdravlje srca, odnosno, kod osoba koje se suočavaju sa srčanim zastojem, pomaže u boljoj funkciji cirkulacije krvi po telu, do vitalnih organa.

 

Naime, osobe sa zastojem srca imaju smanjenu funkciju levog dela srca u koji se uliva krv iz pluća, a iz nje se krv pumpa najvećom venom – aortom u ceo organizam.

 

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
Don`t copy text!
Content Blocked

KLIKNITE ispod za vise INFO