ČUVAJU JETRU, KONTROLIŠU DIJABETES, ŠTITE ŽELUDAC… Razlozi zbog kojih ćete SVAKI DAN jesti KISELE KRASTAVCE

SAVRŠENA NAMIRNICA ZA ZIMU

Jedite kisele krastavce što češće možete, Foto: Profimedia

Zbog svog bogatog sastava, kiseli krastavci imaju brojne pogodnosti za naše zdravlje

Skoro da nema domaćinstva u kome se ne krije barem jedna teglica kiselih krastavacajer su mnogima jedna od najdražih zimnica. Osim što su vrlo ukusni, kiseli krastavci su bogati izvor minerala, sadrže proteine, prehrambena vlakna i vitamine poput vitamina C, A, B-6 i B-12, što ih čini vrlo zdravom namirnicom. Uz to, sadrže i veliku količinu vode i vrlo malo masnoće pa ih možemo jesti bez straha od gomilanja neželjenih kilograma. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih razloga zašto bi trebalo da ih jedete svaki dan:

Zbog svog bogatog sastava, kiseli krastavci imaju brojne pogodnosti za naše zdravlje. Tako su odlični za čuvanje jetre i za filtraciju toksina iz organizma. Takođe štite želudac, sprečavaju nastajanje čireva, a odlični su i kod kontrole dijabetesa. Kad je u pitanju probava, ova kisela namirnica ubrzava stvaranje dobrih bakterija koje su ključan deo naše zdrave probave, te štite telo od slobodnih radikala, nestabilnih hemikalija koje oštećuju ćelije u našem organizmu.

Jedno istraživanje pokazalo je kako kiseli krastavci mogu pomoći i našem mozgu, posebno kod onih ljudi koji pate od depresije ili anksioznosti. Razlog za to leži u fermentiranoj hrani koja podiže nivo serotonina, hormona zaduženog za sreću.

Ipak, nisu samo krastavci dobri za zdravlje, nego i voda u kojoj se nalaze. Naime, voda od kiselih krastavaca može pomoći pri smirivanju i prolaženju bolnih grčeva u mišićima pa čak i u prevenciji grčeva. Ono što je neupitno je to da je voda od krastavaca zapravo slana voda, a iz natrijuma u soli dolaze sve dobre stvari za naše telo. Pa dobro razmislite pre nego što je bacite!
BONUS VIDEO: MOTOCIKLISTI KRENULI U LUDU VOŽNJU, A ONDA JE NAIŠLA STARICA! Ovo je lekcija svim vozačima za ceo život (VIDEO)

(Espreso.rs/Miss7.24sata.hr)

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
Don`t copy text!
Content Blocked

KLIKNITE ispod za vise INFO