PRIŠTINA PREKRŠILA 3 SPORAZUMA I FORMIRALA SVOJU VOJSKU NAOČIGLED CELOG SVETA! Srpski poslanici nisu prisustvovali sednici, salom odjekivali aplauzi! (VIDEO) - 24h-info

PRIŠTINA PREKRŠILA 3 SPORAZUMA I FORMIRALA SVOJU VOJSKU NAOČIGLED CELOG SVETA! Srpski poslanici nisu prisustvovali sednici, salom odjekivali aplauzi! (VIDEO)

U PARLAMENT UŠLO NEKOLIKO BUDUĆIH “VOJNIKA”

Na sednici kosovskog parlamenta danas su izglasana sva tri zakona kojima se omogućava transformacija KBS u vojsku Kosova. Sednici su prisustvovali premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj i kosovski predsednik Hašim Tači.

 

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

 

Skupština je prvo pojedinačnim glasanjem usvojila 11 amandmana na predlog Zakona o Ministarstvu odbrane Kosova, koje je predložila Komisija za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje rada BSK.

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/KOHA

 

Za Zakon o Ministarstvu odbrane Kosova glasalo je 106 poslanika, dok je jedan poslanik bio uzdržan. Na Zakon o bezbednosnoj snazi Kosova bilo je predloženo 45 amandmana koji su izglasani pojedinačno i svi su usvojeni bez ijednog glasa protiv.

 

Za predlog zakona o Bezbednosnim snagama Kosova glasalo je 107 poslanika. I predlog Zakona o službi u Bezbednosnim snagama Kosova imao je 45 amandmana i svi su usvojeni glasovima 107 poslanika.

 

Kako su preneli prištinski mediji, srpski poslanici nisu bili u skupštinskoj sali,  a u parlament je ušlo i nekoliko budućih “vojnika”. 

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/KOHA

 

Nakon glasanja jednog od zakona salom su odjekivali aplauzi.

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/KOHA.NET

 

Inače, Priština je ovim, kako je ranije objasnio srpski državni vrh, prekršila međunarodne sporazume, Kumanovski sporazum, Rezoluciju 1244 i Briselski sporazum.

FOTO: PRINTSCREEN/KOHA.NET

 

Pajtim@PailleTeam

Félicitations et enfin!🇦🇱
Le parlement du Kosovo vient d'officialiser par “106 voix pour” la création de l'armée du Kosovo. Comme à son habitude, l'Europe ne soutient pas.
Très intéressant de voir comme elle a perdu pied dans son rôle d'intermédiaire entre Prishtina et Belgrade.

16 people are talking about this

Inače, član zakona koji sadrži nadležnosti i dužnosti KSB-a ima ukupno tri paragrafa.

 

“Snaga bezbednosti Kosova štiti suverenitet i teritorijalni integritet, građane, imovinu i interese Republike Kosovo”, navodi se u izmenjenom tekstu, koji je usklađen sa preporukama Evropske komisije.

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/KOHA.NET

 

Takođe u zakonu stoji da su “kosovske snage bezbednosti multietničke vojne snage, profesionalne, naoružane i ovlašćene da služe u zemlji i inostranstvu, u skladu sa ustavnim i zakonskim mandatom”, stoji u tački 2 ovog člana.

 

U opštim odredbama se navodi da kosovske snage štite teritorijalni integritet Kosova, zaštitu građana i zajednica na Kosovu daje Vojnu podršku civilnih vlasti, i učestvuje u međunarodnim operacijama.

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/KOHA

 

 

 

Osim Srpske liste, sve ostale parlamentarne stranke i koalicije podržavaju transformaciju BSK.

 

Iako se ime snaga ne menja, jer su za to potrebne ustavne promene koje zbog suprotstavljanja Srpske liste nisu moguće, menja se mandat snaga i one dobijaju atribute oružanih snaga.

 

Iz Vlade Kosova je najavljeno da će u 17 časova u kasarni “Adem Jašari” u Prištini biti organizovana ceremonija transformacije BSK u Oružane snage Kosova.

 

(Kurir.rs/Agencije, Koha)

 

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

BLIC POLIGRAF Kija kockar : "POLA ČOVEK, POLA WC ŠOLJA"
Don`t copy text!