Zelena glina: Pije se 3 nedelje, leči bolesti, daje energiju! (RECEPT) - 24h-info

Zelena glina: Pije se 3 nedelje, leči bolesti, daje energiju! (RECEPT)

DOBROBIT ZA TELO

Ništa zdravije od ovoga ne možete poželeti za svoj organizam

Autor: alternativa-za-vas.com

S vremenom u našem organizmu se skupljaju toksini. Zbog vazduha, kojeg udišemo. Zbog vode, koju pijemo. Zbog pesticida, koje sadrži naša hrana.

 

Ajurveda kaže da se toksini mogu stvarati i zbog loše probave – kada jedemo previše ili nepravilno kombinujemo namirnice.

 

S godinama, toksini i teški metali se u našem telu nagomilavaju i mogu prouzrokovati brojne probleme, poput: kožnih bolesti; alergija i astme; depresije; migrene, nadutosti, loše probave; hroničnog umoraraka..

 

Zbog toga potrebno je redovno čistiti organizam od toksina i teških metala. Zelena glina je jedan od prirodnih lekova koji efikasno i brzo čiste organizam, a pritom ne škode našem zdravlju.

 

Zelena glina kroz istoriju

 

Uz sunce, vazduh i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja. Višestruko lekovito deluje na organizam – podstiče zaceljivanje rana, čisti i hrani kožu.

 

Mnoge generacije pre nas su verovale u moć gline. U drevnom Egiptu, lekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za lečenje i mumificiranje faraona. Drevni Grci su upotrebljavali glinu za lečenje preloma: na frakturu su stavili gipsane trake namazane glinenim blatom.

 

Dioskorid je govorio o tome da glina poseduje izuzetno lekovite moći. Smatrao je da glina ima“božansku inteligenciju” i sama pronalazi i leči sve bolesti u organizmu. Galen, poznati grčki filozof i lekar, napisao je traktat o lečenju zelenom glinom.

 

Arapi Avicena, “princ među lekarima”, predavao je terapiju glinom hiljadama svojih učenika.

Kako deluje zelena glina

Još uvek nije u potpunosti jasno kako deluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima izuzetnu upijajuću moć zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma. Drugi smatraju da glina ima posebnu “inteligenciju”, uz pomoć koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma.

Neki povezuju lekovitu moć gline s njenim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svoga negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini, itd.

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas takođe opskrbljuje potrebnim elementima. Naime, glina sadrži preko 60 minerala i elemenata u tragovima koje hrane i leče naš organizam.

Ruski naučnici su otkrili da se upotrebom gline može neutralizovati i delovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj meri.

Vrste i sastav gline

U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, belu i crvenu glinu. Ali, jedino zelena glina se koristi za lečenje i čišćenje organizma. Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici gline se nalaze u Francuskoj i na Siciliji.

Zavisno od toga gde je iskopana, svaka glina sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima.
Zelena glina sadrži selen, magnezijum, gvožđe, kalcijum, fosfor, kalijum, cink, mangan, bakar, silicijum, natrijum i druge minerale i elemente u tragovima. Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko lekovito delovanje na organizam.

Kako koristiti zelenu glinu za čišćenje organizma

 

Zelena glina koja se sme oralno uzimati, mora biti sertifikovana za oralnu uporabu. Takva glina se u prodaji zove ventilirana glina.

 

Pred spavanje razmutite punu čajnu kašiku ventilirane zelene gline u 2 dcl vode (neprokuvane, najbolje izvorske).
Pritom nemojte upotrebljavati metalnu kašičicu ili čašu – glina ne sme doći u dodir s metalom.

 

Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili navečer pre spavanja. Po želji, možete glinu uzeti jedan sat pre jela.
Glinu uzimajte na sledeći način:

 

1. Nedelje: ujutro bez mešanja popijte samo vodu, a talog bacite

 

2. Nedelje: ujutro promešajte, ostavite 5 minuta da se talog slegne, a vodu popijte

 

3. Nedelje: ujutro promešajte i odmah popijte vodu zajedno s glinom

 

Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja organizma možete ponoviti 2-4 puta godišnje.

Kakve još dobrobiti za zdravlje ima zelena glina

Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina ima brojne druge dobrobiti za zdravlje:

obnavlja ćelije i tkiva; sprečava širenje patogenih bakterija i parazita; sprečava rast tumorskih ćelije; ima antiupalna svojstva; potiče zaceljivanje rana; čisti i obogaćuje krv; reguliše PH organizma; hrani organizam potrebnim mineralima.

Zelena glina se upotrebljava i u obliku kupki, maski i obloga. Kupke od zelene gline imaju umirujuće, antiupalno i detoks delovanje. Oblozi od zelene gline koriste se za lečenje artritisa i rana.

Maske od zelene gline podstiče lepotu, čiste kožu, podstiču cirkulaciju, leče problematičnu kožu, smanjuju celulit i podstiču gubitak masnog tkiva.

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

BLIC POLIGRAF Kija kockar : "POLA ČOVEK, POLA WC ŠOLJA"
Don`t copy text!