4 namirnice bogate probioticima: Pune vitamina i menarala, štite od bolesti! - 24h-info

4 namirnice bogate probioticima: Pune vitamina i menarala, štite od bolesti!

OBAVEZNO PROČITAJTE

Mnogo je stvari koje su dobre u probioticima: poboljšavaju nam probavu, imamo čištiju kožu, više energije i jačaju naš imunološki sistem.

Autor: wall.hr

To je odlično, ali ponekad imamo osećaj da moramo da popijemo jogurta u količini jednakoj našoj težini ili punu šaku probiotskih suplemenata.

 

To ne mora biti tako. Dovoljno je da se pravilno hranimo, a pogledajte i koje su to namirnice najbolji probiotici:

 

Kiseli kupus
Osnažuje imunitet, poboljšava probavu i smanjuje stres. Niskokalorično, a super hranjivo povrće je jedinstven spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala (mangana, selena, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma), omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih čestica (najpoznatiji je sulforafan) koje štite od raka.

 

Kiseli krastavci
Još jedna fermentirana namirnica koja sadrži probiotike i nekima je čak ukusnija od kiselog kupusa. Možete ih jesti svakodnevno, samo pazite na visok nivo natrijuma koji poseduju.

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće je provereno odličan probiotik. Samo treba paziti na količinu koja se unosi. Ne treba preterivati, naravno, već ga je najbolje kombinovati s drugim namirnicama kao što je zelena salata.

 

Kefir
Ako ste veliki ljubitelj jogurta, a želite neku promenu, birajte kefir. Odličan je i za dodavanje više proteina u vaš jutarnji smuti.
Kefir po sastavu sadrži belančevine, aminokiseline, lipide i topljive polisaharide. Osim toga, sadrži simbiozu između velikog broja dobrih, mlečno-kiselih bakterija i kvasca.

 

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

BLIC POLIGRAF Kija kockar : "POLA ČOVEK, POLA WC ŠOLJA"
Don`t copy text!