Snižava holesterol, čisti organizam, leči migrenu: Ovo seme jedemo svaki dan, a ne znamo koliko je bogato! - 24h-info

Snižava holesterol, čisti organizam, leči migrenu: Ovo seme jedemo svaki dan, a ne znamo koliko je bogato!

Kako je veoma zastupljen na našim područjima ali i na našoj trpezi, neophodno je pomenuti da ovu biljku odlikuju još mnoga lekovita svojstva

Autor: Srbija danas

Zahvaljujući biljnim vlaknima koje poseduje, susam snižava holesterol u krvi, a pored apsorpcije dijetalnog holesterola, pomaže i u smanjenju pojedinih vrsta kancerogenih oboljenja.

 

Kako je veoma zastupljen na našim područjima ali i na našoj trpezi, neophodno je pomenuti da ovu biljku odlikuju još mnoga lekovita svojstva.

 

Budući da ima bogato antikoagulativno dejstvo, susam sprečava zgrušavanje krvi, leči hemoroide, migrenu i opekotine. Semenke susama jedan su od najkorišćenijih dodataka ishrani, a ulje dobijeno iz njih veoma je kvalitetno, pa se često koristi kao zamena za maslinovo ulje.

 

foto: Profimedia

U domaćinstvu, često se koristi i ulje od susama koje poseduje laksativno dejstvo, te ga bez ustručavanja možete upotrebljavati i u slučaju opstipacije (zatvora) ali i za detoksikaciju organizma. Ovo ulje možete koristi i za lečenje hemoroida kao i za saniranje povreda i promena na koži kao što su bradavice, čirevi, bubuljice i opekotine.

 

Pored lekovitih svojstava, susam ali i ulje koje smo pominjali, možete koristi i u rutinama za lepotu. Dobar je za negu kose, pospešuje cirkulaciju pa samim tim i sprečava opadanje kose i njeno lomljenje.

 

Susam, takođe ima i dejstvo snažnog afrodizijaka. U državama u kojima se gaji, na bazi ovog začina pripremaju se i napici za potenciju.

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

ŠOKANTNO priznanje Milana Stankovića Tukao sam se zbog Kije!

BLIC POLIGRAF Kija kockar : "POLA ČOVEK, POLA WC ŠOLJA"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Don`t copy text!