Malo ko zna za ovo, a može da vam spasi život: Ova pojava na nogama prethodi srčanom udaru!

OBAVEZNO PROČITAJTE

Simptomi koji ukazuju na srčani udar su bol u grudima, gubljenje daha ili pojačano znojenje, a malo ko zna za znak koji se primećuje na nogama

Autor: Lepa & Srećna

Foto: Profimedia

Srčani udar nastaje kada je blokiran dotok krvi do srca, a tada srčani mišić postaje oštećen i život je ozbiljno ugrožen. Pored glavnih simptoma, na srčani udar ukazuju i otečene noge, zglobovi i stopala. Stručnjaci ističu da ukoliko srce ne funkcioniše pravilno, dolazi doskupljanja vode u ekstremitetima. Ovo stanje naziva se edem (otok) i tokom vremena može se pogoršavati, piše Lepa & srećna.

 

Takođe, kada srce ne pumpa krv dovoljno brzo, krv je blokirana u venama i uzrokuje oticanje. Problemi sa srcem mogu ugroziti i rad bubrega tako što otežavaju bubrezima da uklone višak tečnosti i natrijuma iz tela pa dolazi do oticanja nadimanja.

 

Međutim, simptomi za srčani udar često se razlikuju od osobe do osobe, ali ukoliko primetite otečene noge i druge simptome koji ukazuju na probleme sa srcem, hitno se obratite lekaru i sačuvajte svoje zdravlje i život.

Podijeli ovo s prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Don`t copy text!
Content Blocked

KLIKNITE ispod za vise INFO